top of page

Det finns ingen tid som nu & ingen annan som du

Jag tror att vi någonstans lämnade kvar närvaron på vägen mot våra mål. Som om vi lade ner det på marken för att det var så tungt. Det gjorde det lättare för oss att springa vidare, rusa mot det som lockade i stunden.


Det är så viktigt att vi tar tillbaka närvaron, så gå och plocka upp den snarast.


avlappnad-mindfulness-soulboss-soundscape-frida-visby-gotland

Det här är det vackraste fotot jag någonsin tagit ❤︎ Kvinnan i förgrunden är totalt hängiven stunden och har släppt precis allt annat som har med dåtid eller framtid att göra. Fotot är taget under en Soundscape-klass jag ledde där vi hade både mygg och regn på besök. Återigen, verkligen vansinnigt vackert.


Det vi endast kan få och uppnå via närvaro

Vissa saker uppnås enbart av att vara närvarande, och går därför förlorade när vi rusar vidare. Det sorgliga är att det oftast är det vi jagar mest, det är alltså i nuet som våra målgångar väntar.


  • Acceptans Att acceptera den du är, så som du ser ut, det du gör och det du har. Likaså att acceptera alla andra och ge tillåtelse till allt att få lov att vara så som det är. Det här är något som vi gärna lägger framför oss och tror är något vi behöver lära oss att beemästra. Sanningen är att acceptans är ett val i varje given stund. Det kan absolut vara enklare att uppnå tillsammans med en guide/coach men huvudsaken är att det faktiskt finns inom dig precis JUST NU.

  • Kärlek Kärleken är blind, som man brukar säga. Riktig kärlek handlar BARA om vem du är, än hur du ser ut/vad du gör. Många är vi som trott att vi behöver vara på ett visst sätt för att förtjäna någons kärlek. Och det kanske är sant gällande NÅGONS kärlek men då är inte den kärleken ämnad för dig. Så som du är precis just nu är värd att älskas. Det kommer inte ändras. Och du kommer inte kunna känna kärlek någon annan stans är precis just nu. Du behöver inte träna på något eller lära dig något. Däremot om du är ovan så kanske du behöver stöd i att möta känslan i stunden.

  • Lycka Inget är så jagat som lycka. Vad är det ens? Lycka är en känsla av eufori där allt känns underbart. Det är däremot ett tillfälligt tillstånd och inget som går att uppnå permanent. När vi släpper alla föreställningar om hur det borde vara, när vi tillåter allt som är och när vi kan glädjas åt det som är i stunden (stort som smått) så bjuder vi in till lyckorus. När allting känns perfekt så är det också för att du inte vill ändra på någonting, varken med dig själv eller något annat. Vägen till lycka är alltså acceptans och sann kärlek (till dig själv och allt/alla andra).


Har vi lärt oss fel?

Acceptans, kärlek och lycka är alltså inga permanenta tillstånd för oss att söka. De har ingen väg framåt för oss att gå, inget mål att nå. Det finns inget du behöver göra, bli eller ändra på för att uppnå eller förtjäna acceptans, kärlek och lycka. Det finns alltid här för dig, precis just nu.


Kanske har vi lärt oss fel, kanske är det bara en del av meningen med livet och något vi är menade att klura ut för oss själva på vägen. Egentligen så spelar det ju ingen roll, det enda som har betydelse är vad du väljer att göra med ditt nu, med din stund.

Kanske behöver du träna mer på närvaro, kanske inte.

Kanske ska du ta tre extra djupa andetag och bara stanna upp en stund. Bara känna din andning en stund och släpp allting annat.


Och om du behöver hjälp så finns jag här.

13 visningar0 kommentarer

Liknande inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page